Ik ben Edo, een man geboren en getogen in Europa, voortgekomen uit Vlaamse ouders, waar een tak van de familie zijn wortels heeft in Frans-Vlaanderen, en de andere tak in Nederlands-Limburg. Mijn eerste levensjaren bracht ik door in Duitsland, en daarna is Brussel (het deel in de buurt van de basiliek) mijn thuis geworden, en een uitvalsbasis voor heel België. Mijn levenspartner heb ik veel later ontmoet in Engeland, en ze heeft me vervoegd in Brussel, dat daarna voor ons ook een uitvalsbasis is geworden voor een internationaler netwerk.

Ik ben een mens met vele kwaliteiten en talenten. Op deze plek schrijf ik vanuit de kern van mezelf: die van een dansende denker. Een denker in de zin van filosoof, van iemand die nadenkt over het leven en de wereld, op zoek naar fundamentele waarheden, en een eeuwige student daarin. In de kortere en langere artikelen op deze web site kan je kennis maken met de vruchten van mijn bespiegelingen. En eeuwige student betekent dat mijn ideeën en modellen wel eens wijzigen en evolueren, dus staat er ook een datum bij elk artikel.

De modellen die ik hanteer om het leven en de wereld om mij te verklaren, bouwen voort op wat me is aangereikt door de wetenschap (initieel vanuit de natuurkunde), door onderzoekers van de mens in groei zoals André Rochais (stichter van PRH), en door onderzoekers van de mens in beweging zoals Gabrielle Roth (stichtster van de 5Ritmes). Een eeuwige student ben ik in die drie domeinen, en ik heb ooit diploma’s behaald in elk van hen. Ik blijf de methoden van die domeinen beoefenen en verfijnen in mijn dagelijks leven, op mezelf, in mijn relaties en in wat ik doe.

Mijn beweeglijkheid en muzikaliteit zijn onlosmakelijk verbonden met mijn lichaam, en sinds kinds af aan aanwezig in mijn leven. Ze vinden hun natuurlijke uitdrukking in het dansen, en zijn samen gekomen in de 5Ritmes. Het betekent dat ik geen zwaarmoedige of pessimistische denker ben, maar één die diep verbonden is met het leven, en één die soepelheid en lichtheid hoog in het vaandel draagt. Het dansende aspect verbindt mijn denken met mijn lichaam en mijn gevoel, in een geaard en bezield geheel.

Het heeft lang geduurd vooraleer ik deze vorm gevonden en gekozen heb om wat ik in me draag en wat ik geleerd heb te delen met de mensen om me heen, dichterbij of verderaf. Ik wens de wereld te verrijken met mijn ontdekkingen, hoe klein ze ook zijn. Ik wens de mensheid vooruit te helpen, door waardevolle modellen en methoden verder te verspreiden en te promoten. Ik hoop dat ik je mag aansteken met iets van het vuur dat in me brandt.